QNB eFinans'tan Duyurular

QNB eFinans Geliştirmeler Nisan 2021

26 Nis 2021, Pazartesi

1. "e-Defter Görüntüleyici ile Kontrol" ekranı e-Defter Menüsü > Defter İşlemleri > altına eklendi. GİB'in yayınladığı e-Defter görüntüleyici programı QNB eFinans Portal’dan da indirilebilir. Y, K, YB, KB, GİB YB, GİB KB, DR dosyaları programla aynı klasör altında toplanarak kontrol edilebilecektir. Detay için GİB e-Defter Görüntüleyici Kullanım Kılavuzu incelenebilir.

2. e-SMM ve e-MM belge oluştur ekranlarında, Excel ile mal/hizmet tablosu oluşturma özelliği eklendi.

3. e-Arşiv'de ödenecek tutarın not alanına yazı ile yazılması seçeneğine, dövizli faturalarda döviz + TL tutarlarının ayrı ayrı yazı ile yazılması özelliği eklendi.

4. e-Arşiv, e-SMM ve e-MM taslaklar ekranında kaydedilen taslak durumundaki belgelerin toplu bir şekilde silinebilmesi sağlandı.

5. İş akışında; Birimde bekleyen işler alanında faturayı birimdeki kullanıcılara manuel atama yapılamıyordu. Fatura ataması yaparken sadece tek fatura seçilebilir durumdaydı. Birden fazla fatura seçip, kişiye atama yapılabilmesi sağlandı(e-Fatura ve e-Arşiv) şablon tasarım araçlarında satır genişlikleri ayarlanabilir hale getirildi.

6.(e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye) şablon tasarım araçlarında satır genişlikleri ayarlanabilir hale getirildi.

7. e-Fatura oluşturma ekranında 1 adet mal/hizmet için 0.01 birim fiyatına %18 KDV uygulandığında KDV tutarı 0.00 yerine 0.01 olarak hesaplanması için çalışma yapıldı.

8. "Faturaya İlişkin İrsaliye Tarih Kontrolü Yapılmasın" ayarı "Fatura Alma-Gönderme Ayarları"na eklendi. Bu ayar ile faturaya ilişkin irsaliye tarihi fatura tarihinden en fazla 7 gün öncesine kadar girilebilir takibi yapılmaz.

9. Yard (YRD) birim kodu tüm e-fatura ve e-irsaliye form, excel şablonlarına eklenmiştir.

10. e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye şablon tasarım ekranlarına satır genişliklerini değiştirebilme imkanı getirildi.

Ürünlerimiz hakkında bilgi almak
için tıklayın, Sizi Arayalım!